Productkwaliteiten

Fine Fleur braambessen worden artisanaal onder glas of plastiek geteeld. Dit zorgt voor een goede bescherming tegen productbeschadiging door regen of wind. De lichtzwarte zoetjes hebben éénvormig gerijpte en mooi gevormde vruchten die eveneens charmeren door hun glanzende kleur. Deze frisse kenmerken garanderen een gelijkmatige sortering, homogene maten en optimale productkwaliteit die helemaal tot hun recht komen in een originele verpakking. Fine Fleur braambessen: goed, beter, best!

Gezondheid

 gezondheid braambes

Seizoen

JAN FEB MAA APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Recept

Muffins met Fine Fleur braambessen en braambessensaus

 Braambes

Ingrediënten voor 12 muffins:
140g Fine Fleur braambessen (voor de muffins), 200g Fine Fleur braambessen (voor de saus), 250g zelfrijzende bloem, 25ml water, 25cl melk, 1 ei, 8els zonnebloemolie, 90g fijne kristalsuiker, 50g gewone suiker, papieren vormpjes en een muffinbakblik

 

Bereidingswijze:
• Warm de oven voor op 200°C.
• Meng de melk, de zonnebloemolie en het ei door elkaar.
• Voeg de bloem en 90g suiker toe aan het mengsel.
• Voeg de Fine Fleur braambessen toe zonder al te veel te roeren.
• Vul de papieren vormpjes in het muffinbakblik voor 2/3 met het deeg.
• Zet ze in de oven en bak ze 20 à 25 minuten.
• Maak ondertussen de braambessensaus door het water, de Fine Fleur braambessen voor de saus en 50g suiker te laten koken tot een compote-confituur.
• De saus kan eventueel nog even gemixt worden.
• Serveer de muffins eventueel warm met een beetje saus erover. 

 

Kindertip
✔ Laat kinderen helpen met het maken van het deeg.
Gebruik kleurige muffin-papiertjes om de muffins in te bakken en te presenteren.