Productkwaliteiten

Fine Fleur rode bessen worden artisanaal geteeld onder glas. De bessen hebben een frisrode kleur en een fijn geelgroen kroontje. Er wordt gezorgd voor een volledig gevulde tros van de beste kwaliteit wat resulteert in een mooie productpresentatie. Fine Fleur rode bessen: een rollercoaster van culinair genot voor de smaakpupillen!

Gezondheid

 gezondheid rode bes

Seizoen

JAN FEB MAA APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Recept

Fine Fleur rode bessen-soepje met een quenelle mascarpone

 Rode bes

Ingrediënten voor 4 personen:
400g Fine Fleur rode bessen, 50ml water, 1 citroen of 3els citroensap, 50g + 50g suiker, 200g mascarpone

 

Bereidingswijze:
• Ritsel de Fine Fleur rode bessen van hun steeltje. Hou nog 1 trosje per persoon apart voor decoratie.
• Zet een pannetje op het vuur. Doe de Fine Fleur rode bessen met het water en het citroensap erin, laat het koken en roer tot de besjes zacht zijn.
• Mix het geheel met 50g suiker tot een gladde massa.
• Verdeel het soepje over kleine glaasjes en zet de glaasjes ongeveer 2 uur in de koelkast.
• Klop ondertussen de mascarpone op met de andere 50g suiker.
• Werk de glaasjes af door tussen 2 lepels een quenelle te maken van de opgeklopte mascarpone.
• Leg het apart gehouden trosje op de rand van het glas of plaats het decoratief in het soepje.

 

Kindertip
✔ Vervang de mascarpone door een bolletje ijs of koude yoghurt.Vervang de mascarpone door een bolletje ijs of koude yoghurt.