Productkwaliteiten

Fine Fleur frambozen worden op een artisanale manier onder de zon geteeld. Dit zorgt voor een fruitige, zoete smaak en een stevige portie gezondheid. Een specifieke rassenkeuze garandeert mooi gevormde frambozen die allen dezelfde lichtroze kleur hebben. Na het voorzichtig plukken worden de éénvormig gerijpte frambozen direct gekoeld op het tuinbouwbedrijf. Fine Fleur frambozen: fijn, frêle en fameus!

Gezondheid

 

Seizoen

JAN FEB MAA APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Recept

Fine Fleur frambozentaartje

 

Ingrediënten voor 4 personen:
400g Fine Fleur frambozen, 250g kruimeldeeg (gekocht als vel of zelfgemaakt: 175g bloem, 125g boter, 2 eieren, 50ml melk, 10g suiker), 200g banketbakkersroom (gekocht of zelfgemaakt: 250g suiker, 100g bloem, 6 eierdooiers, 2 eieren, 1 vanillestokje, 1l melk) en enkele blaadjes munt als versiering

 

Bereidingswijze:
• De kruimeldeeg: Zeef de bloem, strooi het uit op een proper oppervlak en kneed kleine stukken boter erdoorheen. Voeg vervolgens de eieren, de melk en de suiker eraan toe en verwerk het tot een homegene deeg. Wikkel het deeg in een vochtige doek en vewaar het minstens één uur op een koele plaats. Rol het tenslotte uit tot een dikte van 3 à 4 mm.
• Voor de banketbakkersroom: Snij het vanillestokje doormidden op haar langste kant. Meng de suiker en de eierdooiers en klop het mengsel op tot schuim. Roer de bloem onder het geheel en zorg ervoor dat het goed gemengd wordt. Kook de melk samen met het vanillestokje en meng het eiermengsel er onder door terwijl je roert. Laat het eventjes doorkoken tijdens het roeren. Laat het mengsel afkoelen.

• Warm de oven voor op 160°.
• Leg het uitgerolde deeg in een ingevette taartvorm of -vormpjes.
• Prik met een vork in de bodem en laat het deeg blind bakken.
• Laat de taartvorm afkoelen.
• Als de taartbodem afgekoeld is, vul hem gelijkmatig met banketbakkersroom en versier het met de frambozen.
• Werk het taartje af met een muntblaadje.

 

Kindertip
✔ Laat het muntblaadje voor kinderen achterwege en vervang door een chocoladeschilfer.