Productkwaliteiten

Fine Fleur hopscheuten zijn een puur en natuurlijk streekproduct dat men ook wel “het witte goud van Poperinge” noemt. Deze plaatsbepaling is expliciet verankerd in het Europese label ‘Beschermde Geografische Aanduiding’ (BGA) op de verpakking van Fine Fleur hopscheuten. De fragiele jonge uitlopers van de hopplant zijn exclusief omwille van hun onvergelijkbare smaak, arbeidsintensieve teeltmethode en beperkte beschikbaarheid in zowel tijd, ruimte als volume. Lekkerbekken die deze subtiele seizoensdelicatesse serveren, hebben een heel jaar lang iets om naar uit te kijken. Fine Fleur hopscheuten: een krokant kroonjuweel van de Vlaamse gastronomie!

Gezondheid

gezondheid hopscheuten

Seizoen

JAN FEB MAA APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Recept

Gepocheerd ei met Fine Fleur hopscheuten

recept hopscheuten

Ingrediënten voor 4 personen:
4 eieren, 280g hopscheuten, 4 plakjes gerookte zalm, 4 stukjes gebakken brood, citroensap, kervel, 120g gesmolten boter, peper, zout, nootmuskaat, room

 

Bereidingswijze:
• Spoel de Fine Fleur hopscheuten en blancheer ze gedurende 2 min in licht gezouten water met een scheutje citroensap. Zo blijven de Fine Fleur hopscheuten lekker krokant.
• Klop de mousseline op, terwijl de Fine Fleur hopscheuten worden opgewarmd in een weinig room, op smaak gebracht met nootmuskaat.
• Schik de Fine Fleur hopscheuten op een voorverwarmd bord, met erbovenop een plakje gerookte zalm.
• Leg het gepocheerde ei met zorg op de zalm en overgiet het bord rijkelijk met de mousselinesaus.
• Breng dit smakelijk tafereel op kleur met een stukje gebakken brood en het frisse groen van kervelpluksel.